...

Çin Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı

HAKKIMIZDA

Anabilim Dalımız Çin dili, tarihi, kültürü ve edebiyatı alanlarında donanımlı, yaratıcı, girişimci, eleştirisel düşünen, gereksinim duyduğu bilgiye ulaşabilen, bilgi teknolojilerini tanıyan ve etkin kullanabilen bunun yanı sıra Türkiye’ye bu alanda katkı sağlayabilecek nitelikli bireyler yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Anabilim Dalımız akademik kadrosu 3 doktor öğretim üyesi, 1 yabancı öğretim görevlisi ve 1 araştırma görevlisinden oluşmaktadır. 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı itibari ile öğrenci alacak olan anabilim dalımız, kadrosuna Çinli öğretim görevlisi almak için de girişimlere başlamıştır. Anabilim Dalımızda öğrenim görecek öğrencilerimize burs sağlamak ise öncelikli hedeflerimiz arasındadır. Ayrıca Kapadokya bölgesinin Çinli turistlerin ilgisini çeken önemli turizm şehirlerinden biri olması öğrenciler için büyük avantaj olacaktır. Bu alanı seçen öğrenciler bölgede dili uygulamalı olarak kullanma fırsatı elde edeceklerdir. Bununla birlikte burada hem Çinlilerle nasıl iletişim kurulacağını hem de Türk kültürünü Çinlilere nasıl aktaracaklarını öğreneceklerdir.

Anabilim Dalımızın ders çizelgesinde kültür, edebiyat, tarih, felsefe derslerinin yanı sıra öğrencilerimizin burs alması için gerekli olan HSK sınavına hazırlık dersleri ve gelecekteki meslek seçimlerine yardımcı olacak Turizm Çincesi, Ticaret Çincesi, Klasik Çince, Çince öğretim teknikleri gibi dersler bulunmaktadır. Böylelikle Anabilim Dalımızdan mezun olacak öğrenciler ileri seviye bir Çinceye ve Çin hakkında kapsamlı bir bilgi birikimine sahip olacaklar, Türk-Çin ilişkilerinin daha da güçlenmesine katkı sağlayacaklardır.